Equip

Ismael Porta Balanyà

Ismael Porta Balanyà

Qui sóc?

Sóc escenògraf, Pessebrista i Artesà, llicenciat en Escenografia i Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona. Vaig obtenir un Premi Nacional amb Retroprojecció i Perspectiva Escenogràfica. Nascut a Montblanc, l'any 1961. Casat i amb tres filles.

Vaig construir alguns dels decorats de "La Passió d'Olesa de Montserrat", "La rambla de les Floristes", l'Òpera "Aïda", "Els Pastorets", "Les cartes d'Hèrcules Poirot" de Montblanc... Diverses maquetes per TV3, pel programa "Sense Ficció", etc... A més d'aplicar diverses tècniques dins del camp de la pintura, com el "Mural del Consell Comarcal de la Conca de Barberà", restauració del de l'Ajuntament de Montblanc, i dels de les Esglésies de Prenafeta, Rojals, Conesa, etc...

Sempre he tingut cura de la Cultura Popular i Tradicional.
L'any 1981, vaig descobrir la resina i la fibra de vidre, dissenyant i construint "La Mulassa de Montblanc", mesos més tard "Els nanos". L'any 1992 vaig crear la rèplica exacta dels "Gegants Centenaris de Montblanc", amb fibra i alleugerint la meitat del pes dels originals. Crea també els vaixells del "Ball de Galeres de Reus". He restaurat totes les imatges dels "Passos o Misteris de la Congregació de la Sang de Montblanc" (d'on n'exerceixo President durant més de 14 anys).

Restauració també amb la tècnica de pa d'or la Mare de Déu de la Serra, i llurs pintures murals de les capelles.

També he restaurat i imito la pedra antiga, en diversos monuments de Patrimoni Cultural: Campanar de Valls, Façanes i arcades del Consell Comarcal, Creus de Terme de Senan, Conesa. Reprodueixo a escala de 3 metres d'alçada la "Façana del Naixement de la sagrada Família", per la Fira de Construmat, a més de diverses cases particulars. Oliveres pel Museu del Pessebre de Catalunya, i també un arbre per una exposició temporal pel Museu de la Vida Rural de l'Espluga.

En el vessant pessebrista, he publicat dos llibres, he construït diversos diorames molt realistes. Disseny, projecció i execució del "Museu del Pessebre de Catalunya" de Montblanc, on actualment en sóc el director.

En l'àmbit Associatiu participo en moltes entitats, durant setze anys vaig ser membre actiu de l'Ampa, Mare de Déu de la Serra. President de la Congregació de la Sang, dels Gegants i Nanos, dels Pastorets, de l'Associació Pessebristes de Montblanc, vocal de la Federació Catalana de Pessebristes.

Per què em presento a aquestes eleccions?

Em presento com a col·laborador a la candidatura del Marc Vinya, de "Junts per Montblanc", per tal d'endreçar, recuperar i millorar una mica totes les festes de cultura popular, festes tradicionals, seguici, i tot el que representa la cultura artística - patrimonial montblanquina.

Amb la vocació de primer ajudar a la nostra gent, a les nostres persones, als nostres convilatans, a les nostres associacions amb la prioritat de què les nostres pedres no passin mai per sobre d'aquests.

Montblanc necessita un canvi, i aquest n'és el Marc Vinya, i el treball que hi ha darrere d'un gran equip d'amigues i amics de "Junts per Montblanc", "Junts també per Catalunya".

Aquest és l’equip que presentem per les properes eleccions municipals
Equip

Llista suport

Les següents persones donen suport al projecte i a la candidatura. Si vols formar part de la llista de suport, apunta't aquí
Nom Edat Població
Anna López 24 Lilla
Elisabet Sabaté 48 Montblanc
Enric Balauder Miró 70 Montblanc
Iban Casanovas 38 Lilla
Jaume Sanahuja Tenas 38 Montblanc
Jordi Roca Escoté 39 Montblanc
Laura Huguet Masdeu 42 Montblanc
Lídia Sans 21 Montblanc
Maria Dolors Fontova 75 Montblanc
Marià Gomis Donat 53 Montblanc
Marta Comas 37 Montblanc
Monica Arasa 44 Montblanc
Naiara Nieto 26 Montblanc
Natàlia Martínez Santiago 40 Montblanc
Núria Carrera Ferrer 70 Montblanc
Núria Sabaté 42 Montblanc
Oskar Sánchez 40 Montblanc
Ricard Torrent Moreno 40 Montblanc
Sonia Romero Albalat 44 Montblanc
Xavier Ribera Novella 47 Montblanc