Notícies

Junts per Montblanc ha demanat un ple extraordinari per proposar ajudes als afectats pels aiguats

10 Nov

El Grup municipal Junts per Montblanc ha presentat una proposta d’ajuts i bonificacions per fer front a les afectacions pels aiguats.

El passat 31 d’octubre, el Grup Municipal Junts per Montblanc va entrar al registre de l’Ajuntament de Montblanc una petició de Ple Extraordinari per poder debatre la moció que el propi grup va presentar.  Els nostres regidors i regidores proposen que el consistori bonifiqui totes les taxes i impostos municipals com ara  l’IBI, la recollida d’escombraries, l’aigua així com les llicències d’obres, a totes les persones, empreses i entitats que hagin resultat afectades pels aiguats del passat mes d’octubre.

Per al portaveu del nostre grup, Marc Vinya, “calia convocar un ple per aprovar aquests ajuts a tothom qui ha patit les conseqüències d’aquest desastre. Com que el govern no va fer el pas, el nostre grup va decidir prendre la iniciativa”.

A més, demanem que es crei una oficina específica per assessorar en qüestions legals i per ajudar a fer els tràmits amb les companyies d’assegurances, a més d’ajudar en  fer la sol·licitud dels possibles ajuts que els afectats puguin tenir demanar a altres institucions.

Finalment, el grup municipal també proposa que l’Ajuntament de Montblanc creï una línia de subvencions per ajudar a sufragar les despeses per adquirir els béns i serveis bàsics que els afectats necessitin reposar de forma urgent.

L’objectiu d’aquestes mesures va destinades a “ajudar a les persones, però també a les empreses i entitats que ha de fer front a importants despeses per normalitzar la situació i fer els reparacions a les seves cases i locals”, ha reblat Marc Vinya.

Junts per Montblanc també proposarà al ple que l’Ajuntament de Montblanc faci de mediador amb les entitats bancàries amb la intenció que s’aplacin i/o es fraccionin els pagament de préstecs i altres deutes que els afectats puguin tenir. A banda, també es demanarà que es posi a disposició de les persones afectades, un servei gratuït d’atenció psicològica, si fos necessari.

Des del Grup Municipal de Junts per Montblanc s’ha destacat que aquesta petició de ple extraordinari i les propostes en favor dels afectats, ja es van presentar el passat 31 d’octubre, però no s’ha fet públic fins avui “per no interferir en les eleccions generals que van tenir lloc el passat diumenge”. Des del grup han considerat més oportú fer-ho així, pel fet que el seu portaveu formava part de la candidatura de Junts per Catalunya al Congrés. “Fer electoralisme en una qüestió tant sensible com aquesta seria molt poc honest. Vam fer la proposta ràpidament, però hem esperat a que passessin les eleccions per donar-la a conèixer”, han afirmat des de la formació.

El ple extraordinari se celebrarà, previsiblement, el dimecres, 13 de novembre, a les vuit del vespre. Esperem podem comptar amb el vot afirmatiu de tots els grups.