Notícies

Junts per Montblanc organitza una trobada per parlar de les pensions

25 Abr

El passat dijous, 25 d’abril, la candidatura de Junts per Montblanc va organitzar una reunió per poder parlar els temes que tenen a veure amb les pensions. L’acte es va dur a terme al Casal d’Entitats i el va presentar l’alcaldable Marc Vinya.

Aquesta trobada amb la gent gran, va anar a càrrec de Miquel Nadal, candidat al Congrés per Barcelona. Nadal va explicar: “la meva posició és, en part, representar a la gent gran i és bo que aquesta part de la població estigui en llistes i partits polítics ja que disposen de més temps i poden recollir les inquietuds dels pobles i barris i traslladar-les als polítics.” Va parlar de la influència que té la gent gran a la nostra societat.

Pel que fa a les pensions, va explicar que aquestes estan basades en la gent que treballa i els diners van destinats a un fons, gràcies al Pacte de Toledo, per poder pagar les pensions. Aquest fons depèn de les persones que treballen i, també, del seu sou. Així doncs, si el sou és baix, les pensions seran baixes. A partir de l’any 2012-2013 l’atur va augmentar d’un 6% a un 20%. Les pensions tenen un màxim legal de 2.100€ l’any i, actualment, el 70% dels pensionistes cobren 600€ quan el promig que s’hauria de pagar seria de 900€. En el fons del Pacte de Toledo, s’hi destinaven diners, però no era suficient. L’any 2018 ja no quedaven diners en aquest fons i el país s’havia endeutat. Per poder solucinar-ho s’han de demanar diners al Banc Central Europeu però arribarà un punt que no es podran pagar les pensions si això no se soluciona.

Segons Nadal: “per poder aconseguir més recursos i poder pagar les pensions es necessita més recaptació, com podria ser pagar un impost especial o modificar la legislació des d’Europa. Una de les altres solucions podria ser tenir un pla de pensions o acullir els immigrants ja que la població activa està disminutint.

Durant aquest acte, es van presentar altres membres de la llista de Junts per Montblanc. En aquest cas, se’n van presentar quatre: Rosó Palau, com a número 19, Laura Calvo com a número 15, Montse Guinovart com a 21 i Josep Tarragó com a 22.