Notícies

Junts per Montblanc proposa ajuts pels comerços i professionals afectats per la crisi del coronavirus

8 Mai

El Grup Municipal Junts per Montblanc hem elaborat una proposta de bases de subvencions destinades als comerços i als autònoms.  Quantifiquen els ajuts en 400€ per establiment tancat i en 283€ en el cas dels professionals.

Podeu consultar les bases aquí

El document, que hem presentat aquest dimarts, s’ha redactat en format de bases de subvencions, amb un articulat on es detallen els requisits i les persones beneficiàries. La proposta diferencia dues línies d’ajut. Una per comerços que han hagut de tancar temporalment i una per a professionals que, tot poder continuar teletreballant, han vist caure la seva facturació de forma significativa.

En el cas dels establiments comercials es preveu un ajut de 400€ per poder fer front a les despeses de funcionament de l’activitat, tot i haver de mantenir el negoci tancat. Les despeses subvencionables van des de quotes de lloguer del local, subministrament energètic o d’aigua, així com imposts i taxes, o costs salarials o de la Seguretat Social.

La línia d’ajuts destinada a professionals, preveu un ajut de 283€, import corresponent a la quota mínima d’autònoms de la  Seguretat Social. Per accedir a aquesta subvenció, la persona beneficiària ha d’haver patit una reducció dels seus ingressos en un 75%, tot i mantenir la seva activitat en modalitat de teletreball.

Per al nostre portaveu, Marc Vinya, “des de l’Ajuntament hem de complementar els ajuts de les altres administracions. Les prioritats han de canviar i hem de contribuir a mantenir les activitats comercials i de negoci de Montblanc”

Junts per Montblanc considerem que aquestes propostes son viables, ja que s’han elaborat a partir d’actuacions que estan duent a terme altres ajuntaments de l’entorn de Montblanc. A banda, “la Diputació de Tarragona està posant en marxa unes línies d’ajuts per als ajuntaments que donaran els recursos necessaris per fer polítiques de reactivació econòmica i, per això estem convençuts que l’Ajuntament de Montblanc podria convocar aquestes subvencions que hem proposat”, ha destacat Marc Vinya.

Estem  treballant en una proposta d’ajuts per famílies que han vist reduïts els seus ingressos a causa de les mesures laborals que s’estan duent a terme en moltes empreses. Per a Vinya, “cal que tinguem present que moltes persones tenen menys recursos i cal ajudar-les. No només hem de pensar en qui ja està sent atès pels Serveis Socials per situacions molt difícils, aquestes persones ja estan en bones mans. Hem de pensar en qui necessita un cop de mà per tirar endavant, tot i no estar en unes condicions molt precàries”.

Cal recordar que ja vam presentar una proposta amb un paquet de mesures de caire econòmic, com les que actualment s’estan aplicant, en relació a les taxes que cobra l’ajuntament com ocupació de via pública, quotes de la llar d’infants o de l’escola de música. I altres com l’avançament de pagaments a proveïdors o l’ajornament  en el pagament de tributs municipals.