Notícies

Junts per Montblanc proposa mesures econòmiques per pal·liar la crisi pel coronavirus a la vila

18 Mar

Hem elaborat un paquet de deu propostes, per complementar les mesures dictades pel propi ajuntament i per altres administracions. Hem entrat al registre, per via telemàtica, la proposta per tal que sigui debatuda en properes comissions o plens municipals.

Entre les mesures destinades a les empreses i comerços locals, proposem que no es cobrin les taxes de recollida d’escombraries o l’ocupació de via pública, ja sigui per les terrasses de bars i restaurants o a les parades del mercat setmanal, mentre no puguin fer la seva activitat amb normalitat.

A més, d’acord amb la Llei d’Hisendes locals, demanem que se suspenguin els cobraments de preus públics per aquells serveis que, per les mesures de confinament no es poden prestar, com les activitats esportives dirigides, les quotes de la llar d’infants i de l’escola de música municipals. També proposem retornar els imports indeguts que s’hagin fet efectius, amb la màxima celeritat.

El portaveu del grup municipal, Marc Vinya, considera que “davant la situació d’emergència que vivim, l’ajuntament ha de fer tot allò que estigui a les seves mans per pal·liar, en la mesura del possible, els efectes d’aquesta crisi. La iniciativa política dels grups municipals no està suspesa, i encara que no depengui de nosaltres, poder aprovar-ho, no deixarem de fer propostes”.

En aquest sentit, incloem mesures per accelerar pagaments a petites empreses i professionals per tal d’injectar-los liquiditats, així com ampliar, o fins i tot ajornar o bonificar, tributs a aquelles empreses, o particulars, que estiguin tenint afectacions arran de la situació generada pel coronavirus.

Les nostres propostes inclouen la posada en marxa d’accions de foment, entre la població, de la compra i contractació de serveis a les empreses, comerços i professionals locals, un cop es torni a una situació de normalitat.

 Des de Junts per Montblanc considerem que aquestes propostes son viables, ja que s’han elaborat a partir d’actuacions que estan duent a terme altres ajuntaments. El grup municipal ha fet les consultes pertinents per plantejar aquestes mesures el més ajustades a la legalitat possible.

Des del nostre grup municipal volem reconèixer la tasca dels serveis d’emergència, i de totes les persones, que mantenen les seves activitats, per tal d’abastir la població de productes de primera necessitat. Lamentem que hi hagi persones exposades i considerem que s’haurien d’implementar les mesures proposades pel Govern de la Generalitat per no posar la població davant riscos innecessaris.

Vinya destaca que “la situació excepcional que estem vivint ens porta a treballar i viure d’una altra manera però, sense deixar de banda les nostres responsabilitats. Hem d’agrair, especialment, la feina dels qui cuiden de nosaltres i manifestar el nostre suport a les persones afectades i a qui més ho està patint”, ha reblat el regidor.

Finalment, des de Junts per Montblanc fem una crida a la responsabilitat i a la calma. Demanem que es respectin les indicacions, que s’estan donant, per contenir la situació i acabar el més aviat possible amb aquest episodi d’emergència sanitària.