Notícies

Junts per Montblanc reprograma la sessió per informar de les obres de l’A-27

2 Abr

La candidatura Junts per Montblanc farà una sessió informativa sobre l’estat de les obres de l’A-27. S’ha pogut reprogramar l’acte i es durà a terme el proper dijous 4 d’abril, a les vuit de la tarda, a la sala de les Corts Catalanes al Claustre de Sant Francesc a Montblanc. Presentarà l’acte Marc Vinya, candidat a l’Alcaldia de Montblanc.

La sessió informativa anirà a càrrec de Ferran Bel, diputat al Congrés de Madrid i candidat a les Eleccions Generals per Junts per Catalunya. El motiu d’aquesta reunió és l’estat de les obres de l’A-27. Bel explicarà la situació en què es troba el projecte actualment a nivell de partides pressupostàries i de veus d’execució de l’obra.

El febrer del 2009 es va iniciar la construcció del túnel del Coll de Lilla. En els primers estudis del projecte s’havia establert un pressupost de 84 milions d’euros però el Ministeri de Foment volia reduir aquesta quantitat. L’Ajuntament de Montblanc s’hi ha oposar ja que aquesta reducció econòmica provocaria un fort impacte ambiental a la Conca de Barberà.

El túnel de Lilla s’hauria d’haver començat a foradar el gener del 2010 però degut a la situació econòmica i a un contratemps per la presència d’argiles expansives al terreny, l’obra es va aturar. El Consell d’Estat va aprovar, l’abril del 2018, el dictamen que desbloqueja les obres del túnel del Coll de Lilla entre Valls i Montblanc i la inversió econòmica acabarà sent de 115 milions d’euros.

En tot aquests anys i aquestes modificacions han anat variant i, amb aquest acte, des de Junts per Montblanc es preté posar la informació al dia i aclarir en quin estat es troba actualment.

Durant l’acte també es donaran a conèixer nous integrants de la llista.